Diploma behaald met Xanthippe

Ik heb mijn diploma behaald!

In verband met het 10-jarig bestaan van Xanthippe heeft Hinda me gevraagd om mijn ongezouten mening neer te pennen. De eer is nu aan mij om te vertellen hoe het is om als “leerling” op Xanthippe te vertoeven. Welnu, Hinda, ik zal je moeten teleurstellen want ik heb niet veel slechte dingen te melden.

Toen ik voor het eerst bij jou aanklopte, was ik de hoop aan het opgeven. De vrees dat er zoals jij het zegt geen ‘klik’ zou zijn tussen jou, mij en mijn ouders, en ik dus niet de kans zou krijgen om naar school te gaan in Xanthippe, was eerder groot.

Gelukkig was die klik er wel en zijn we een week later met de lessen begonnen.

Mijn kansen om het diploma te behalen

Bij het ontmoetingsgesprek vertelde jij me onmiddellijk dat het geen enkel probleem zou vormen om mijn diploma in de wacht te slepen.
Hoewel ik onder de indruk was van je directheid en sterk karakter, wist ik dat ik de goede keuze gemaakt had om te stoppen met school en bij jou een nieuwe start te maken.
Vanaf het eerste moment en zonder enige twijfel, geloofde jij mijn verhaal woord voor woord. Naast mijn mama was je hierin een van de eersten en dit schonk mij veel moed, hoop en vertrouwen Dit gevoel is blijven versterken. We zijn nu 1 jaar, 4 maand en 17 dagen verder…. Dankzij jouw uitstekende mensenkennis, je ongelooflijke emphatische kracht en het vermogen om alles perfect in te schatten en te timen, staat deze periode voor mij gelijk aan een weg zonder mislukkingen.

Niet altijd even gemakkelijk

Natuurlijk was het niet altijd rozengeur en maneschijn. De andere leerlingen en ik, we hebben stuk voor stuk een eigen, sterk karakter waarmee we je regelmatig het bloed van onder de nagels halen. Er durven dan ook al eens harde woorden vallen. Deze zijn echter nooit onterecht en, ik denk dat ik in naam van alle leerlingen mag spreken, diep in ons hart weten we dat er in alles wat je zegt een waarheid schuilt en dat elke beslissing die je neemt, er een is voor ons welzijn. Ik, maar ik denk dat wij allemaal, koester een diep respect voor jou.

Vanaf het moment dat ik in Xanthippe naar school ga, spendeer ik veel tijd op de trein. Om mijn tijd te doden, durf ik weleens mensen te observeren en vraag ik me dikwijls af welk verhaal ze met zich meedragen en waar de trein hen heen voert. Mede dankzij jou en de kans die je me gegeven hebt, zal ik een mooi verhaal te vertellen hebben en ben ik benieuwd naar mijn eindbestemming.

Uw diploma halen met studiebegeleiding?

Maximaliseer uw kansen en neem vandaag nog actie!

Vul dan onderstaande gegevens in en we contacteren u snel terug.

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees ook