Xanthippe Interactive Online Teaching

Toen op 16 maart de scholen sloten, ging er niet alleen een schok door de onderwijswereld, maar door de hele samenleving. Twee maanden sluiting bracht de scholen op totaal onbekend en ongekend terrein. Leerlingen en leerkrachten doen hun best om zich zo goed mogelijk te handhaven in deze nieuwe situatie, maar een beetje (en soms ook wel heel veel) steun is vaak meer dan welkom.

Xanthippe biedt niet alleen “eerste hulp” maar ook “intensieve zorg” bij studieperikelen tijdens de lockdown.

Een knagend gemis

Sinds 15 mei komen de scholen stilletjes aan opnieuw tot leven. Leerlingen van het zesde leerjaar en het laatste middelbaar kunnen voortaan onder strenge voorwaarden terug naar de klas. Helaas blijft voor de meeste leerlingen het regime van zelfstudie voorlopig nog de enige optie.

Vele leerlingen maken kennis met een nieuw gevoel: ze missen niet alleen hun vrienden, ze missen ook de school. Ze verlangen naar de dynamiek van de klas. Ze hunkeren naar begeleiding bij het leren. Sommige leerlingen zijn overstelpt, terwijl anderen net te weinig leerprikkels krijgen.

Gemotiveerde leerkrachten doen hun best om via live-sessies hun klasgroepen te bereiken. Het blijkt een uitdaging om leerlingen via pre-teaching grammatica of wiskundige vergelijkingen op hun eentje te laten doorgronden. Ouders spannen zich in om de zorg voor de kinderen te combineren met hun werk, en voelen zich vaak hulpeloos in en bij de situatie.

Xanthippe vult de leemtes!

Bij Xanthippe zien we hoe groot de behoeften zijn. Toen de sluiting van de scholen werd aangekondigd, schoten we meteen in actie om onze lessen en begeleiding online aan te bieden. We maakten van een nood een deugd en creëerden Xanthippe Interactive Online Teaching, een uniek concept waarbij de missie van het bureau integraal behouden werd. Het professionele en gedreven team waarover Xanthippe beschikt staat in deze barre tijden online paraat om de kansen van de jongeren te maximaliseren en aldus ook nu nog voor hen nieuwe mogelijkheden te creëren.

Het interactieve aspect van de online studiebegeleiding waakt erover dat de dynamiek geenszins verloren gaat en de leerling of student enthousiast meewerkt, studeert en voorbereidt.

Het Xanthippe-team zorgt ervoor dat de collectieve lockdown van onze jeugd geen cognitieve lockdown wordt. Onze online sessies kennen een diepgang die de scholen onmogelijk kunnen verlenen. Xanthippe Interactive Online Teaching biedt begeleiding bij het plannen en verwerken van de leerstof, stimuleert de leerlingen bij het uitvoeren van opdrachten en verdiept hun kennis en vaardigheden.

Het unieke, eigen Xanthippe-team doet meer dan les of bijles geven. Het brengt rust en structuur in het dagritme. Het moedigt aan en motiveert. De leerkrachten bieden een luisterend oor. Xanthippe helpt jongeren om sterker en wijzer uit deze moeilijke situatie te komen en slaagt erin om de nadelen van de crisis samen met de leerling of student om te buigen in succesvolle opportuniteiten die zich in optimale slaagkansen en een betere psyche vertalen.

Xanthippes missie is en blijft jongeren helpen slagen en hen zien vertrekken met twinkelende ogen, zelfbewust hun toekomst tegemoet.

In de pers: Made in Oost-vlaanderen


Supplementaire voordelen van Xanthippes Interactive Online Teaching:

 • Je bespaart vaak tijd doordat je geen afstanden moet afleggen,
 • Het inplannen van de lessen is door het wegvallen van de vervoersproblematiek soms ook een pluspunt is voor het timemanagement van de ouders,
 • Het systeem met de vaste korte pauzes geeft meer concentratie en routine gedurende de les
 • De software werkt optimaal en zorgt voor goede organisatie en een efficiënte werking,
 • Prima communicatie en logistiek,
 • Dynamische interactieve les met gebruik van de iPad en iPencil
  • Men kan presentaties, websites, bestanden en zelfgeschreven teksten delen
  • Leerkracht en leerling kunnen onmiddellijk op elkaars notities werken
  • Via de iPad of tablet kan men digitaal-live tekenen, schrijven, toelichten,
 • Privacy en persoonlijke benadering worden bewaard door de unieke online-omgeving, waarin ook telkens weer one-to-one teams gecreëerd worden, Mogelijkheid tot monitoring door Hinda of het secretariaat

Meer weten over onze aanpak?

Vul dan onderstaande gegevens in en we contacteren u snel terug.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.