Laat u verwonderen en inspireren

Kijkt uw kind uit naar 1 september?

Als het antwoord na een geslaagd zomerkamp of een ontspannende reis nog steeds “nee” luidt, dan is het tijd voor actie. Wie de nieuwsberichten opvolgt, leest verontrustende berichten over het mentale welzijn van jongeren. We zien ook herhaaldelijk dat leerlingen op de middelbare school hun motivatie verliezen. Het verband ligt voor de hand. 

         Signalen oppikken

Een gebrek aan enthousiasme als de school ter sprake komt, is vaak een indicator dat een kind dreigt af te glijden: hij of zij zal snel de focus verliezen en de schouders laten hangen. Ouders die dit signaal niet oppikken, zullen de situatie zien escaleren. Velen grijpen pas naar studiebegeleiding als het bijna te laat is.

De alchemie van studiebegeleiding

Studiebegeleiding op maat is een investering in geestelijke gezondheid. We buigen faalangst, stress en onzekerheid om in kalmte, helderheid en zelfvertrouwen. 

Onder de juiste omstandigheden ontpoppen tieners als vlinders. Met een kwinkslag luidt het dat jongeren bij Xanthippe daadwerkelijk de vleugels krijgen die de reclames voor cafeïnedrankjes alleen maar beloven.

Groeien in zelfstandigheid

Leerlingen brengen zelf die magie tot stand, zodra ze hun eigen potentieel ontdekken. We worden er een beetje lyrisch bij, want we blijven met verbazing kijken naar de transformatie die jongeren doormaken eens ze de passie voor het leren (terug)vinden. Bij Xanthippe versmeden we betrokkenheid en vastberadenheid tot sleutels naar welzijn en succes.

De magie van skills en motivatie

Topsporters, hartchirurgen, muzikanten, banketbakkers, dansers, schrijvers en software-ingenieurs: op het eerste gezicht toont het werk dat deze dames en heren uitvoeren weinig raakpunten. Toch is er iets dat de beste

Lees meer »

Toelatingsproef arts-tandarts

Toelatingsexamen Geneeskunde Wilt u starten met de opleiding Geneeskunde? Dan is een grondige voorbereiding voor het toelatingsexamen een absolute must. De bedoeling van dit examen is immers om de instroom

Lees meer »
Bel nu
Route