Laat u verwonderen en inspireren

Examenstress?
Elk jaar opnieuw staan onze studenten voor dezelfde uitdaging: de warmte en gezelligheid van de feestdagen combineren met studeren.
Geen simpele opdracht, maar wel noodzakelijk om de examens van januari tot een goed einde te brengen.

Menig student hoort het: “Begin op tijd, maak een planning en hou je eraan.”
Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan; en al zeker in deze allesbehalve evidente coronatijden.

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Laat je begeleiden door het professionele leerkrachtenteam van Xanthippe. Samen met jou houden we de touwtjes in handen, of helpen we je weer op het juiste spoor!
 
Signalen oppikken

Een gebrek aan enthousiasme als de school ter sprake komt, is vaak een indicator dat een kind dreigt af te glijden: hij of zij zal snel de focus verliezen en de schouders laten hangen.

Ouders die dit signaal niet oppikken, zullen de situatie zien escaleren. Velen grijpen pas naar studiebegeleiding als het bijna te laat is.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is aan te raden om te anticiperen op moeilijkheden die zich volgend schooljaar kunnen voordoen. Bij Xanthippe bereiden we ook leerlingen voor die geen herexamens of vakantietaken hebben, opdat ze ideaal kunnen starten in het volgende schooljaar.

De alchemie van studiebegeleiding

Studiebegeleiding op maat is een investering in geestelijke gezondheid. We buigen faalangst, stress en onzekerheid om in kalmte, helderheid en zelfvertrouwen. 

Onder de juiste omstandigheden ontpoppen tieners als vlinders. Met een kwinkslag luidt het dat jongeren bij Xanthippe daadwerkelijk de vleugels krijgen die de reclames voor cafeïnedrankjes alleen maar beloven.

Groeien in zelfstandigheid

Leerlingen brengen zelf die magie tot stand, zodra ze hun eigen potentieel ontdekken. We worden er een beetje lyrisch bij, want we blijven met verbazing kijken naar de transformatie die jongeren doormaken eens ze de passie voor het leren (terug)vinden. Bij Xanthippe versmeden we betrokkenheid en vastberadenheid tot sleutels naar welzijn en succes.

De magie van skills en motivatie

Topsporters, hartchirurgen, muzikanten, banketbakkers, dansers, schrijvers en software-ingenieurs: op het eerste gezicht toont het werk dat deze dames en heren uitvoeren weinig raakpunten. Toch is er iets dat de beste

Lees meer »

Toelatingsproef arts-tandarts

Toelatingsexamen Geneeskunde Wilt u starten met de opleiding Geneeskunde? Dan is een grondige voorbereiding voor het toelatingsexamen een absolute must. De bedoeling van dit examen is immers om de instroom

Lees meer »
Bel nu
Route